Laminát - od kosmické lodi až po bazén!

Ani se nenadějete a koupací sezóna bude opět tady. Co si letos pořídit pořádný bazén, v němž se dá důkladně vyřádit s dětmi nebo si kdykoli podle libosti zaplavat? Chcete získat komfortní koupání na mnoho let? Pak se vyplatí sáhnout po bazénu z laminátu.
bazén Balarepo _Orlíkbazén Balarepo_Balatonbazén Balarepo_Sečbazén Balarepo_Sečbazén Balarepo_Sečbazén Balarepo_Seč

Přestože pojem laminát zní běžně, jedná se o unikátní kompozitní supermateriál vyvinutý původně pro letecký a vesmírný průmysl. V případě bazénů spojuje skelné vlákno s pryskyřicemi. Proto se lze v terminologii při označování těchto bazénů setkat nejen s názvem laminátové, ale říká se jim i keramické, kompozitní, granitové či sklolaminátové.

Sklolaminát je díky svým vlastnostem jedním z nejvyužívanějších materiálů při stavbě lodí, letectví, automobilismu a mnoha dalších oblastech. Čím vyniká? Je odolný vůči chemikáliím používaným na úpravu vody, neoxiduje, věkem nekřehne, nevytváří se v něm působením změn teplot mikrotrhlinky, je tepelně i tvarově stálý a velmi odolný proti mechanickému poškození. Díky tomu si lze z něj vyrobený bazén bez problémů užívat po mnoho let. Vlastní konstrukce bazénu a povrchová úprava umožňují ponechat v něm vodu po celý rok, a to bez obav z poškození mrazem. Ušetří se tak nejen nemalé peníze za tisíce litrů vody, ale není nutné si dělat starosti ani s tím, jak a kdy bazén na podzim vypustit. Specifikem těchto bazénů je jejich výroba. Vznikají na formě v podobě jednolitého kusu a jejich výroba je velmi složitá. Díky výrobnímu postupu jsou však dokonale pevné a hladké. Protože se vyrábějí jako jednolité, nemají žádné spáry po lepení či svařování, takže se není třeba obávat vzniku problému ve spojích.

Tip: Máte malou zahradu, a přesto toužíte po vlastním koupání? Pořiďte si laminátový zapuštěný bazén Balarepo Seč. Tento klasický oválný bazén má na délku 6,5 metru a na šířku 3 metry, takže se bude skvěle vyjímat i na dlouhém úzkém pozemku. Seč je vybavena širokým schodištěm, které umožňuje pohodlný přístup do vody nebo dává možnost si sednout a jen relaxovat. Bazén Balarepo Seč s rozměry 6,50 x 3,00 x 1,35m a základním vybavením (filtrace, skimmer atd.) lze pořídit od 150 000 Kč (bez DPH).

Více informací naleznete na www.balarepo.cz


21.4.2014

Doporučené odkazy


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy