Každý si chce pohovět

Pohovět na sedací soupravě, sedačce či pohovce si chce každý. Podobu sedací soupravy určují výrobci, módní trendy a taky poptávka spotřebitelů. Pohovka je součástí každého domova, bytového mobiliáře. Tato část nábytku slouží k sezení, pohodlnému odpočinku, relaxaci, ale i ležení a dokonce i spaní. Na sedačce můžete provádět řadu činností od sledování televize, čtení knihy, učení se nebo mazlení se s dětmi apod. Vše je dovoleno. Záleží jen na vašem výběru a kvalitě sedacího nábytku. Sedací soupravy patří mezi společenský nábytek a pohovky jsou takřka nenahraditelné.
sedaci-souprava-armaniosedaci-souprava-ascolisedaci-souprava-latkova-dallas

Výběr sedací soupravy

Na výběru sedačky záleží. Doporučujeme vybírat s rozvahou, protože sedací souprava musí vyhovovat nejen prostoru samotnému, ale také nárokům vašim a celé rodiny. Máte-li doma malé děti, určitě budete výběr sedačky přizpůsobovat i vašim ratolestem, nejen ve volbě materiálu, ale i velikosti a typu.

Jaké nároky má vaše sedací souprava?

Když při nákupu opomenete velikost nábytku, dalším kritériem při výběru je materiál. Nároky na čalouněný nábytek jsou vysoké. Každý čalouněný nábytek by měl být snadno udržovatelný a překonat záruční dobu bez úhony. Výrobci dbají na ošetřování tkanin. Pohovky jsou impregnovány speciálními přípravky, aby snížili procento zašpinění a zároveň zvýšili procento nenasákavosti tekutin. Při drobné nehodě vylitou tekutinu rychle utřete hadříkem a nevznikne žádná škoda.

Velká část sedacího nábytku je vyrobena se snímatelnými potahy - toto praktické řešení je vhodné zejména pro domácnosti s velkým provozem nebo malými dětmi. Potahy se tak při větším znečištění dají jednoduše sejmout a odnést do čistírny, případně šetrně vyprat v domácí pračce.

Velikost sedačky ovlivňuje i její fungování v rodině. U větších pohovek využijete rozkládací prostor pro příležitostné spaní a úložný prostor pro uschování předmětů, které nechcete mít na odiv. Moderní typy sedaček disponují výsuvnými nebo samostatnými podnožníky. Součástí kožené sedací soupravy může být i sedák bez opěradla nebo područek. V takovém případě pak slouží jako odkládací prostor, který nahradí konferenční stolek.
Je důležité vědět, funkce rozkládání, nahrazující ložný prostor je pouze dočasná. Určitě nedoporučujeme tento typ nábytku využívat jako plnohodnotnou postel, jelikož pro dlouhodobý spánek není konstruována žádná sedací souprava.

Při výběru klaďte velký důraz na kvalitu provedení zatěžovaného nábytku a zdravotní nezávadnost použitého materiálu.


6.10.2012

Doporučené odkazy

Plancher, s.r.o.
Společnost Plancher s.r.o. se specializuje na prodej a pokládku podlahových krytin, renovace ...

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy