Jak zajistit správné teplo domova?

V zimních měsících se každý těší do svého vyhřátého domu, strávit čas v teple domova, zatímco venku panuje nevlídné počasí. Dnes je k dispozici mnoho moderní technologie vytápění. A my vám představíme oblíbené varianty vytápění domu.

Ať už zvolíte jakoukoliv možnost, nejdříve si promyslete, jaké zdroje tepla máte v dané lokalitě k dispozici, jaké jsou vaše možnosti a také osobní preference.

Kogenerační jednotka - staňte se o něco víc nezávislými

Elektrický kotel je velmi často volenou možností vytápění, představuje pohodlné topení a moderní kotle mají pozitivní vliv na životní prostředí a ekologii. Na druhé straně s ohledem na energetický obrat a zvyšující se ceny elektřiny roste význam decentrální výroby elektřiny. Inovativní způsob představuje kogenerační jednotka, která je mimořádně energeticky efektivní při kombinované výrobě elektřiny a tepla. Jak to celé funguje? Při výrobě elektřiny vzniká teplo, které se ale v centrálních elektrárnách ztrácí jako odpadní teplo. Naopak kogenerační jednotky toto odpadní teplo využívají pro vytápění a ohřev pitné vody a jsou tak účinnější než při oddělené výrobě.

Kotle na tuhá paliva – spolehlivý zdroj topení

Kotle na tuhá paliva - spolehlivý zdroj topení

Klasický způsob vytápění představují kotle na tuhá paliva, tento zdroj tepla je v domácnostech velmi oblíbený. V dnešní době můžete zvolit z několika možností: dřevo, peletky, jejich kombinace či automatické kotle na uhlí, jejichž obsluha zabere minimum času. Při dnešních cenách energie je vytápění dřevem hospodárnou alternativou, navíc přispívají k trvalé ochraně ovzduší. Kotle na dřevo Viessmann disponují vysokou spolehlivostí, životností a poskytují komfortní výhřevné teplo. Pokud máte dostatek skladovacích prostor, chcete být nezávislí na oleji nebo plynu a vyšší počáteční investice vám nevadí, jsou kotle na biomasu ideálním řešením.

Při výběru kotle dbejte na koupi kvalitního kotle s vysokou účinností, dlouhou životností, jednoduchou obsluhou i údržbou. Před koupí se raději obraťte na odborníky, kteří vám se správným výběrem poradí.


29.1.2016

Doporučené odkazy

AC Heating - tepelná čerpadla
Nabízíme tepelná čerpadla vzduch-voda pro vytápění, vybavená inverterem-frekvenčním měničem, ...
SCHIEDEL-komínové systémy
Společnost SCHIEDEL, a.s . je předním výrobcem komínových systémů na českém trhu s více než ...
Evora CZ, s.r.o.
Moderní technologie pro větrání a vytápění rodinných domů a budov, zdravotechnika, centrální ...

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy