Jak vypadají dveře v českých domácnostech?

Dekory dřeva, sklo, ale i bezpečí. To je jen několik znaků nejoblíbenějších a zároveň nejprodávanějších interiérových dveří v České republice. Dle posledních údajů společnosti SOLODOOR, tradičního českého výrobce interiérových dveří a zárubní, stále vede klasika - dveře v dekorech dřeva s designovým prosklením. Češi si ale domů také velmi zodpovědně pořizují dveře požárně odolné či požárně bezpečnostní.
SOLODOOR_Dveře požárně bezpečnostní, třída 2SOLODOOR_STYL 17_Solo 3D_Dub přírodníSOLODOOR_model GABRETA 3_povrch SOLO 3D_dekor Dub bělenýSOLODOOR_model VERTIGO 3_povrch SOLO 3D_dekor Casino

Těžko bychom hledali dům či byt bez interiérových dveří. Má je doma prostě každý! A jaké modely jsou nám, Čechům, nejbližší? Přehled toho, co lze nejčastěji vidět v tuzemských domácnostech, přináší společnost SOLODOOR.

STYL V ČESKÝCH DOMÁCNOSTECH

Češi mají styl, a to doslova. Právě dveře z modelové řady STYL patří za poslední čtvrtletí mezi nejprodávanější. Tato řada se vyznačuje velmi atraktivním vzhledem a nestárnoucím designem. Rámečky mohou být svislé či vodorovné, na výběr je 5 variant s prosklením nebo 3 modely dveří plných. Co se povrchu týče, lze zvolit ekonomicky výhodnou fólii, mnoho dekorů CPL nebo autentický strukturovaný povrch SOLO 3D. U prosklení můžete vybírat hned z 12 vzorů s různou měrou průhlednosti nebo zabarvením. Každý si tak pro svůj dům či byt dokáže vytvořit svůj osobitý STYL.

ELEGANTNÍ GABRETA

Vyhledávaným bestsellerem je modelová řada GABRETA, která nabízí výběr ze čtyř variant - dvě jsou s hravým zahnutým prosklením, zbylé dvě pak s jednoduchým rovným skleněným pruhem. Čistý a neotřelý design si získal oblibu v mnohých domácnostech - protože je prosklení ve tvaru úzkého pruhu, hodí se dveře i do místností, kde žádáme soukromí. Z povrchů lze vybírat mezi fólií, CPL a strukturovaným SOLO 3D, u skla je na výběr z 8 variant od skla čirého, až po diskrétní neprůhledné.

RÁMOVÁNÍ S MODELY VERTIGO

Nespočet variant skladby kazet a prosklení pak nabízí dveře VERTIGO. Díky rámové konstrukci, která se běžně používá u dveří vchodových, jsou dveře VERTIGO velmi stabilní a pevné. Vybírat můžete z kvalitních a odolných povrchů CPL nebo SOLO 3D věrně napodobujících dřevo, každý interiér bude tak díky kombinaci naturálního vzhledu a skla působit moderním, až luxusním dojmem. Téměř neprůhledná skleněná výplň satinato zajišťuje absolutní soukromí, zvolit však lze i z několika variant dveří plných. Model VERTIGO VARIANT pak slibuje nevšední oživení interiéru díky přídavným funkčním prvkům. Dveře tak mohou ušetřit místo pomocí závěsného profilu, výklopných háčků, dokonce v sobě mohou mít zakomponované zrcadlo či tabuli na kreslení.

BEZPEČNOST NADE VŠE

Společnost SOLODOOR zaznamenává, že se v českých domácnostech dbá také na bezpečnost. Pořízení požárně odolných nebo požárně bezpečnostních dveří však nelimituje nabídku povrchů - široký výběr z dekorů dřeva i barev laků také v těchto případech dovoluje sladit dveře se zbytkem interiéru.

Dveře požárně odolné se instalují tam, kde je to ze zákona vyžadováno - např. do kotelny na tuhá paliva, použít se ale mohou také jako vchodové dveře do bytu pro zvýšení bezpečnosti a zabránění případnému šíření vzniklého požáru. Společnost SOLODOOR je pak nabízí ve dvou provedeních: dveře s požární odolností 30 minut (EI230), které mohou být i dvoukřídlé a s prosklením, a dveře s odolností 45 minut (EI245), které mohou být pouze plné jednokřídlé. Velmi zajímavá je možnost instalace zámku s panikovou funkcí, která v případě nebezpečí umožní otevřít dveře z bytu bez použití klíčů.

Dveře požárně bezpečnostní třídy 2 jsou pak využívány tam, kde je dle platných norem vyžadována instalace protipožárního uzávěru se zvýšenou bezpečností proti průniku cizích osob. Jsou tak nejvhodnější variantou jako vchodové dveře do bytu. Vysoká bezpečnost je zajištěna díky pětibodovému zámku TRIGOLA a instalací trnů na straně pantů, které zabraňují vysazení dveří. Požární odolnost je u těchto dveří 30 minut (EI230), dveře mohou být pouze plné jednokřídlé. Instalují se do speciální kovové protipožární zárubně, v případě použití těsnění jsou dveře zároveň protihlukové. Doplnit je lze praktickým kukátkem nebo samozavíracím zařízením.

 

Související články:

Za domovní vchod se nestyďte!

Vchodové dveře by měly ladit s domem

Jak nenaletět při výběru vchodových dveří

Nové trendy vchodových dveří

Představujeme nové vzory vchodových dveří


9.12.2014

Doporučené odkazy

Plancher, s.r.o.
Společnost Plancher s.r.o. se specializuje na prodej a pokládku podlahových krytin, renovace ...
SLAVONA - tradiční český výrobce oken a dveří
Tradiční český výrobce dřevěných oken a dveří , zaměřuje se na výrobu eurooken pro ...

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy