Jak vybrat správnou klimatizaci?

Orientace bytu či kanceláře na jih má po většinu roku velkou výhodu. V létě se síla slunečního záření projeví však naplno a musíte zakročit. Naštěstí i v takových prostorech můžete zajistit příjemnou teplotu. Kromě různých stínících technik vás rozhodně zachrání klimatizace. Podle čeho klimatizaci vybírat? To zjistíte v tomto článku.

Ze všeho nejdříve se musíte rozhodnout, jak velké prostory (v m3) chcete klimatizovat. Záleží na výkonu, který budete vyžadovat. Zařízení o výkonu 2,5 kW ochladí místnost zhruba o velikosti 70 m3. V těch nejvyhřátějších místnostech, zejména v kuchyni, bude samozřejmě potřeba výkonu vyšší. Velikost také ovlivní, jaký typ klimatizace si vyberete. Může být totiž mobilní, vhodnější do menších pokojů, bytů a chat, nebo zabudované, což si vyžádá odbornou instalaci.

Na co si dát pozor:

Klimatizace je poměrně hlučné zařízení, pokud ji plánujete mít zapnutou i přes noc, sledujte tišší modely. Kromě hluku se musíte vypořádat také s kondenzátem. Asi už znáte z vlastní zkušenosti, že voda musí někam odtékat, a proto musí být svedena například do odpadu. Klimatizace může mít mnoho přídavných funkcí, samozřejmě udrží příjemnou teplotu po dobu spánku, nebo lze využít časovač, aby se zařízení spustilo ještě před vaším příchodem domů. Například na chatě se vám může hodit funkce vytápění. Menší prostory poměrně rychle zahřejete díky nástěnné klimatizaci.

Kde sehnat firmu

Pomoc s výběrem klimatizace, ale i s její instalací najdete velice rychle a jednoduše. Na stránkách Poptávej.cz získáte dodavatele zadáním poptávky. Doplňte detaily jako rozměry místností, požadovaný výkon či požadavek na nízkou hlučnost. Dodavatelé připraví cenovou nabídku na míru a zašlou ji na vámi uvedený email. Získáte tak přehled o ceně i o dostupnosti na trhu. Poté už vám nic nebude bránit v tom, abyste se domluvili s vybraným dodavatelem na podmínkách. Pro poptávající je služba Poptávej.cz zcela zdarma a nezávazná a můžete ji vyzkoušet i u jiných služeb.


18.6.2021

Doporučené odkazy

Evora CZ, s.r.o.
Moderní technologie pro větrání a vytápění rodinných domů a budov, zdravotechnika, centrální ...
AC Heating - tepelná čerpadla
Nabízíme tepelná čerpadla vzduch-voda pro vytápění, vybavená inverterem-frekvenčním měničem, ...
SMOLA Josef ING. ARCH. - autorizovaný architekt
Dlouhodobě se věnuje problematice bydlení, individuálním návrhům domů, včetně tvorby interiérů a ...

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy