Okenní novinky

Dřevěná okna k rodinnému domu patří. Nejen pro to, že to je tradice, ale mají i výborné tepelně-izolační vlastnosti.

Zlepšení tepelně izolačních vlastností oken

Dřevo je vynikající izolant a proto mají dřevěná okna velmi dobré tepelně izolační vlastnosti. Pokud chceme dosáhnout ještě lepších výsledků, musíme vložit do okenního profilu materiál s ještě nižší tepelnou vodivostí. Proto ve Slavoně vyvíjíme nové profily oken s vloženým izolačním materiálem.

 

Dřevohliníkové okno CLIMA 140Dřevohliníkové okno HA110-PURDřevěné okno SC92-PLUSDřevěné okno SC92-PURDřevěné okno Thermowood boroviceDřevěné okno Thermowood jasan

Jednou z variant je varianta okna SOLID COMFORT SC92-PLUS, kde je zateplena kritická část okenního rámu u parapetu a v okenním křídle okolí izolačního skla. Další variantou je okno SC92-PUR, které je zatepleno v celé šířce profilu.

Stejně jako dřevěná okna jsme zdokonalili i dřevohliníková okna vložením izolačního materiálu, tak vznikl nový profil HA110-PUR.

Dokonalé utěsnění oken zevnitř

Při stavbě nízkoenergetických a pasivních domů se klade důraz na dokonalé utěsnění. Tato skutečnost mění požadavky na konstrukci oken. Je nutné zlepšit jejich utěsnění z vnitřní strany, abychom zabránili pronikání vlhkého vzduchu z interiéru do oken.

Nejen na toto jsme mysleli při vývoji konstrukce dřevěných oken SOLID COMFORT. Zdokonalili jsme utěsnění zasklívacích lišt, zavedli nový systém odvětrání skel a samozřejmě jsme použili i vhodnější vnitřní těsnící profil.

Takže ani vlivem přetlaku nedochází ke kondenzaci mezi křídlem a rámem okna.

Okna se solárními zisky - okna s kladnou bilancí

Znamená to, že více energie přijmou, než jimi unikne. Proto je významná propustnost slunečního záření sklem a orientace ke světovým stranám. Vyrábíme okna s izolačními trojskly s vysokou energetickou propustností g=62% (std. trojsklo má g=50%).

Dřevěná okna - Thermowood

Ovšem pokud chceme takřka neomezenou životnost při zachování přírodního vzhledu okna, pak je zde novinka. Dřevěná okna z venkovní strany z borovice nebo jasanu v provedení Thermowood (tepelně upravené dřevo).

Tepelně upravené dřevo (Thermowood) je nový druh materiálu s inovovanou strukturou dřeva dosaženou tepelnou a vlhkostní úpravou, která pozitivně ovlivňuje a zlepšuje nejen trvanlivost, ale i další fyzikální a mechanické vlastnosti.

www.slavona.cz

Související články:

Okna vybírejte pečlivě, bunkr není řešení

Do přírody s elegancí - vstupte posuvnými dveřmi

Dřevěná eurookna? Nejen do pasivního domu

Hliník se odstěhoval na okna

Za vchod do domu se nestyďte!


31.10.2011

Doporučené odkazy

SLAVONA - tradiční český výrobce oken a dveří
Tradiční český výrobce dřevěných oken a dveří , zaměřuje se na výrobu eurooken pro ...

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy