Podlaha ze dřeva s nádechem exotiky

Vlysy s povrchovou úpravou z exotických i evropských dřevin mají stejně dobré vlastnosti jako stejné materiály bez povrchové úpravy, ale rozdíl mezi nimi je velký. Tyto masivní parkety jsou dodávané už s povrchovou úpravou LAK přímo z výroby, který je aplikovaný 6x UV-tvrzeným lakem. Vrstva laku je nanášená strojově a tím se dosahuje maximální dokonalosti. Vlysy jsou lakované ze všech čtyř stran, co slouží jako další ochrana proti případné vlhkosti. Takto upravené masívní parkety si díky tomu nevyžadují časově a finančně náročné povrchové úpravy. Tyto parkety jsou odlišné od klasických parket i tím, že jednotlivé vlysy jsou na hranách opracované, čímž vzniká mikrofáze (přiznaná spára) mezi jednotlivými vlysy. Tato spára nezvyšuje jen atraktivitu celkového vzhledu podlahy, ale má i užitečnou funkci. V místnostech, které jsou příliš vlhké či naopak suché, může docházet k bobtnání či sesychání dřeva. V tomto případě má táto přiznaná spára „ maskovací funkci ". Případně vzniknutá spára není vidět jako u parket, které se brousí, tmelí a lakují přímo na místě instalace. V tloušťce do 15 mm jsou tyto materiály vhodné na systémy podlahového vytápění na vodní bázi (netýká sa to však všech dřevin). Systém instalace je na pero-drážku, celoplošným lepením lepidly.
Tepelný odpor: tloušťka 15 mm = 0,09 K/W, tloušťka 18 mm = 0,10 K/W

Exotické dřevěné parkety s povrchovou úpravou a přiznanou spárou

Merbau

Barevnost a mechanické vlastnosti dřeviny Merbau ho obzvláště předurčují na výrobu exkluzivních podlah a parket v reprezentačních místnostech veřejných budov i soukromých domů či bytů. Hluboká hnědo-červená barva dřeva, proplétaná zlatými pásky vykrystalizovaných minerálů zvýrazňuje důstojnost místa a dokonale ladí s moderním vybavením interiéru.

Rozměr:

15x150x1220
15x85x300-1200
15x120x450-2100

Kvalita: Natur

Vzor: 3 lamela nebo prkno

Palisander

Tato dřevina je ceněná pro svojí výraznou kresbu střídavě přebíhajících světlejších a tmavších pásů dřeva, která tvoří překvapiví vzory probuzující představivost.
Stejně zajímavá intenzívní fialově-černo-červená barva dělá z Palisandru velmi žádaný materiál.

Rozměr:  15x150x1220
Kvalita:    Natur
Vzor:      3 lamela

Teak

Teak je výjimečné dřevo díky své struktuře a velkému obsahu přírodních olejů také i kyseliny křemičité, díky které je velmi rozměrově stálé a má vysokou trvanlivost zvláště ve vlhkém prostředí. Světlo-hnědá barva maskuje případné znečištění, bláto a velké množstvo vlhkosti vnášené na botách nepředstavuje pro tuto dřevinu problém.

Rozměr:  15x150x1220
Kvalita:    Natur
Vzor:       3 lamela

Bambus karamel/natur

Dřevo Bambusu okouzlí svojí neopakovatelnou strukturou ( je úplně jiné jako u dřeva získávaného ze stromů) a jantarovou barvou, kterou je možné měnit vhodným tepelným zpracováním na karamelovou barvu.

Rozměr: 15x120x960
            15x96x960

Kvalita:   Natur
Vzor:     1 lamela

Dub

Dub jako zástupce Evropských dřevin je na Českém trhu velmi populární a několik desetiletí si stále udržuje svoje nepostrádatelné místo při instalacích nových podlah. Z tohoto důvodu Vám přinášíme dub v jeho nejkrásnější podobě.

Rozměr:   18x120x450-1200
Kvalita:     ABC
Vzor:       1 lamela

Speciální nabídka firmy DLH

Nyní pokud si koupíte masivní podlahu značky DLH se speciálním lepidlem na hotové podlahy značky Bona dohromady jako balíček, získáte tento balíček za výhodnějších cenových podmínek nežli při koupi parket a lepidla samostatně. Parkety jsou již se speciální povrchovou úpravou, takže je již nemusíte brousit ani lakovat a k instalaci podlahy Vám stačí již pouze toto silanové 1-složkové lepidlo. Obejdete se tak bez hluku a prachu, které obnáší klasické broušení parket, a bez pachu, který obsahují lepidla na jiné bázi.


25.11.2009

Doporučené odkazy

Plancher, s.r.o.
Společnost Plancher s.r.o. se specializuje na prodej a pokládku podlahových krytin, renovace ...

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

jamate
19.6.2010
v dětském pokoji máme dřevěnou podlahu,ale už je stará a museli jsme ji zakrýt kobercem,než ji nějak opravíme,ale pořídily jsme si do obýváku lino dřevěný desén-a každý chválí,jakou máme hezkou dřevěnou podlahu,není poznat rozdílu
bosorkaxy
17.6.2010
Dřevěná podlaha je můj sen. Až si na ni jednou našetříme, tak ji určitě budeme mít.
mibe1004
13.6.2010
nemám drevenú podlahu, radšej kobece je to teplejšie možno až deti vyrastú tak ....
bledule
3.6.2010
Všechno má očividně své výhody a nevýhody, to už je pak asi taky představa individuálního vkusu atd. Nám osobně se dřevěné podlahy celkem líbí...
rozajda
1.6.2010
Ale on ten prach někde bude, pokud nebudou chuchvalve na podlaze, bude zase v kobercích. Tak nevím co je lepší. Zvažuji robotický vysavač :)
evaline
27.5.2010
my máme taky doma plovoucí podlahu...stavíme teď dům, víme, že plovoucí podlahu už určitě nechceme a máme strach i z dřevěné... Momentálně jsme ve stavu, kdy máme představu dát na co nejvíc míst koberce - v tom novém domě. Prach se pořád víří, neustále padá - vytřít podlahu je o ničem, přijde nám, že nejlepší bude, když se aspoň zachytí do koberce...
alenatoni
24.5.2010
máme doma plovoucí podlahu, ale není nad dřevěnou. tato nabídka se mi celkem líbí
tepito
24.5.2010
Taky máme schválně spáry..
manka
5.5.2010
veľmi pekné tipy
rozajda
4.5.2010
Taky mám exotickou tmavou podklahu, zase ostatní vybavení je světlé :) a světlé podkroví, líbí se mi. Ale na výběr jsou i světlé dřeviny jako bambus. Hlavně mám ráda dřevo. Nabídka je široká, určitě je z čeho vybírat.
uuuuu
4.5.2010
všechno je to nějak tmavé
Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy