Elegantní a ekologická – roleta Reflexol od Sundrape

V poslední době si na celém světě v oblastech, které po menší či větší část roku bojují s nežádoucím dopadem slunečního záření, rychle získává oblibu princip tzv. přírodní klimatizace. Princip tkví v tom, co mnozí pamatují ještě od našich babiček: místnosti zastíníme před dopadem slunečního záření tak, aby se do nich dostalo jen minimálně, a tím uvnitř uchováme chladnější vzduch. Tak snadno ušetříme za klimatizaci a zároveň tím šetříme životní prostředí. Přírodní klimatizace však funguje i naopak: v chladnějších obdobích můžeme tímto způsobem udržet v místnostech teplejší vzduch a tak naopak ušetřit za vytápění. Přírodě pomůžeme zrovna tak.

Reflexol zná řešení

K obojímu se velmi dobře hodí roleta Reflexol dodávaná Sundrape. Jedná se o zdokonalený klasický roletový mechanismus, který má tu výhodu, že jej lze instalovat jak vně, tak uvnitř budovy. Zvláště umístění vně budovy je z hlediska principu přírodní klimatizace více než vhodné.

Tím však přednosti Reflexolu zdaleka nekončí. Jeho instalaci je možné provést i na hotovou fasádu. Je totiž uložen v elegantním malém kastlíku. Pro jeho instalaci není zapotřebí fasádu nijak zvlášť připravovat, jako je tomu u předokenních rolet tradičních typů. Roleta Reflexol prakticky nezasahuje do skleněné plochy okna.

Roleta Reflexol nabízí mnohem víc

Výhody tím ale zdaleka nekončí. Použité venkovní screenové materiály odrazí sluneční záření a tím výrazně sníží tepelné zatížení místnosti. Dosáhneme tak přirozeně chladného prostředí bez použití klimatizačních systémů. Roleta k oknu a fasádě velmi dobře přiléhá, neboť po stranách je Reflexol vybaven vodicím lanky nebo lištami. Pro lepší fixaci plochy rolety je možné využít i vodorovné tyčky, které Reflexol drží ve stále natažené poloze.

Roletu nainstalovanou vně budovy lze pohodlně ovládat klikou nebo klikou s kloubem zevnitř místnosti. Reflexol lze samozřejmě ovládat i elektricky a větší množství rolet lze řídit zároveň, skupinově.

Objednejte Reflexol u Sundrape

Sundrape vám samozřejmě pomůže s volbou takového typu rolety Reflexol, který ladí s fasádou, případně interiérem vašeho domu. Též údržba moderních screenových rolet je velmi snadná, stačí je otřít houbičkou v namočenou ve slabém roztoku běžného mycího prostředku.

Technici firmy Sundrape vám rádi poradí s výběrem vhodného typu rolety Reflexol přímo u vás. Zavolejte nebo napište a společně navrhneme zastínění vašeho domu, bytu či provozovny v souladu s moderním trendem přírodní klimatizace.


11.11.2011

Doporučené odkazy

Knauf Praha, s. r. o.
Společnost Knauf Praha, s. r. o., působí na českém trhu v oblasti výroby a prodeje ...
Evora CZ, s.r.o.
Moderní technologie pro větrání a vytápění rodinných domů a budov, zdravotechnika, centrální ...
RADION - Mgr.Stanislav Paleček
Firma RADION - Mgr.Stanislav Paleček se zabývá diagnostikou staveb od radonového průzkumu po ...

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy