Dlouhověká borovice Heldreichova

Okrasnou zahradu dokonale ozdobí patřičný tvarovaný strom. Podívejte se zblízka na borovici Heldreichovu, která se vyznačuje svou dlouhověkostí. Věděli jste, že nejstarší jedinec je na světě již více než 1300 let?

Pochází z Balkánu

Borovice Heldreichova má svůj domov na Balkáně, kde pokrývá vápencová pohoří. Najdeme ji především v nadmořských výškách 1200-2200 metrů. Její růst je velmi pomalý a může dosáhnout výšky až 20 metrů.

Určitou podobu můžeme spatřit mezi touto borovicí a borovicí černou. Námi popisovaný druh je ovšem menší a pyšní se kuželovitou korunou. Většinou bývá zavětvená až úplně k zemi.

Typickým znakem je popelavě šedá kůra, která má svůj přirozený rozpraskaný vzhled. Jehlice na první pohled zaujmou krásně svěží zelenou barvou. Ve svazečku se nachází vždy po dvou. Za zmínku navíc stojí i šišky, které počátkem léta chytají modrou až fialovou barvu. Po dozrání jsou poté spíše žlutohnědé.

borovice Heldreichova

Jakou zvolit půdu

Pokud se touto borovicí rozhodnete oživit i svoji zahradu, umístěte ji nejlépe na plné slunce. Půdu nikdy nevolte kyselou, přednost dejte spíše těm vápenitým. Skvěle se jí bude dařit v suché půdě, trvalé zamokření totiž špatně snáší. Odolnost vůči mrazu je dobrá, pozor si dejte na přítomnost posypových solí.

Umístění na zahradě

Vzhled tohoto okrasného stromu je spíše tmavý, což mu dává prostor vyniknout v kombinaci se světlým pozadím. Obzvláště pěkně bude působit tvarovaná jako bonsaj. V kombinaci s azalkami, rododendrony či keřovitými růžemi ozdobí krásně vaši zahradu, a to navíc na hodně dlouhou dobu.

Pro více informací navštivte web www.okrasne-stromy.cz.


25.7.2016

Doporučené odkazy


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy