Designový krb: Zajímavý prvek i do vaší domácnosti

V současné době si může krb dopřát každý, i když třeba bydlí v panelovém domě. Oblíbené jsou designové krby. Z jejich názvu je jistě patrné, jaká je jejich hlavní funkce.

Vybírejte z designových krbů

Krb mohl dříve dokreslovat interiér pouze v domech, ve kterých šlo zajistit komín. Později vznikly elektrické krby, ale ty zase mnohým nevyhovovaly z toho důvodu, že nenabízí skutečný oheň. Jde jen o imitaci.

Nyní jsou v oblibě designové krby - lze je umístit kamkoliv a poskytnou vám potěšení z pohledu do skutečného ohně. Výhřevnost rovněž mají, i když menší než jiné druhy krbů. Konkrétní výhřevnost záleží na vybraném zařízení.

Designový krb je totiž na biolíh, což je ekologicky nezávadné palivo, jehož odpadními látkami je vodní pára a oxid uhličitý. Proto není třeba zajišťovat komín.

Lidé si designový krb nepořizují většinou prvotně kvůli zajištění výhřevnosti, ale pro jeho pěkný vzhled. Vyrábí se v různých designech. Vhodný model vyberete do luxusního hotelu i do rustikálně zařízené chaloupky.

Designové krby dělíme na volně stojící, závěsné a zabudované. Poslední typ se nejlépe vyjímá v novostavbách.

Další výhody designových krbů

Kromě designu a libovolného umístění mají designové biokrby i další výhody. Mezi ně patří především ekologický provoz, absence potřeby odborné montáže, minimální údržba, pohodlná obsluha a není třeba před jejich pořízením dělat žádné stavební úpravy.


15.8.2013

Doporučené odkazy


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

luky-hroch
12.6.2017
Jo biokrby se mi moc líbí, ale je to spíše designový prvek než vytápěcí, jen se podívejte tady: https://www.levnekrby.cz/katalog/biokrby-1973 Ale dává mému bytečku takový moderní nádech :))
Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy