Co žádáte od lokality, ve které chcete bydlet?

Každý z nás má zcela jistě jiné požadavky na to, v jaké lokalitě chce bydlet, a také má jiné požadavky na to, jak by mělo ideální bydlení vypadat. Nechme stranou to, zda se bude jednat o byt nebo dům, a zaměřte se právě na lokalitu jako takovou. Ta by dle mnoha lidí měla být klidná, s dostatečným množstvím zeleně, a měla by nabízet i prostor pro odpočinek. A ten samozřejmě splní také venkovní lavičky, které by měly být ideálně na každém kroku. A právě relaxační zóny a místa k odpočinku jsou dnes již součástí celé řady developerských projektů, a to po celé naší zemi. A to je rozhodně dobře, jelikož i samotní lidé chtějí trávit čas co nejvíce venku - třeba se svými dětmi.

Čistota lokality je neméně důležitá

Stejně jako množství zeleně je důležitá také celková čistota daného okolí. To nesouvisí pouze s tím, jak jsou třeba městské parky opravovány, ale souvisí to také s čistotou, tedy nepořádkem, který dělají samotní návštěvníci těchto míst. A tak by v nich měly být naprosté samozřejmosti, jako jsou venkovní odpadkové koše. Různé statistiky ukazují, že pokud je v dosahu člověka odpadkový koš, nemá potřebu odhazovat věci na zem, a samotná lokalita tak zůstane mnohem čistší. To samozřejmě také snižuje náklady na samotný úklid, jelikož ten následně spočívá pouze ve vyvezení daného koše.

Důležité je i estetické hledisko

Co jsme zatím zmínili, to je především hledisko praktické. Ale hrát roli by mělo i to estetické, které může být se dvěma zmíněnými prvky, tedy s tímto městským mobiliářem zmíněno. Dnes však existují bohaté možnosti toho, jaký materiál nebo jaký design jak lavičky, tak i odpadkového koše použít. Jedničkou v této oblasti je jistě společnost ABstore.cz, která se právě na tento sortiment specializuje. A jak ukazuje její sortiment, města nebo samotní developeři bytových projektů mají do daných lokalit z čeho vybírat.


29.4.2014

Doporučené odkazy

RADION - Mgr.Stanislav Paleček
Firma RADION - Mgr.Stanislav Paleček se zabývá diagnostikou staveb od radonového průzkumu po ...
Knauf Insulation
Světový výrobce a dodavatel izolací se širokou škálou výrobků splňujících požadavky na energetickou ...
Evora CZ, s.r.o.
Moderní technologie pro větrání a vytápění rodinných domů a budov, zdravotechnika, centrální ...

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy