Co dělat, když má baterie notebooku doslouženo?

Zlobí vás baterie ve vašem notebooku? Nedivte se. Žádná technická součástka nevydrží věčnost. Dříve či později má prostě doslouženo. Nezbývá, než čas od času baterii vyměnit. Je lepší ale na tento krok myslet s předstihem, abyste se nedostali do nepříjemných komplikací, které zákonitě vždy přijdou v tu nejméně vhodnou chvíli.

Když stroj zhasne úplně...

Máte před sebou spoustu práce. Čeká vás uzávěrka nějakého projektu, musíte odevzdat šéfovi důležitou práci. Rozhodnete se vyrazit do přírody, abyste si vyčistili hlavu a práce vám šla lépe od ruky. Jenomže cesta mimo civilizaci má i svá rizika. Zřídkakdy se dostanete k elektrické síti a nemáte tolik příležitostí k nabíjení notebooku. Musíte se tedy spolehnout, že si notebook nabijete jednou denně a pak musí vydržet, třeba i několik hodin. Najednou nastává problém. Váš notebook vydrží na každé další nabití stále méně a méně, až jednou zhasne docela. Zrovna tehdy, kdy se to nejméně hodí. Opatřit si nové baterie do notebooku ještě předtím, než vaše přesná kancelář definitivně „klekne" je proto dobrý nápad. Jakmile zjistíte, že výdržnost baterie klesá, je na čase starou vyměnit za novou a nabít.

Sledujte průběh nabíjení

Odkládání výměny baterie se nevyplácí. Pokud podceníte například výměnu baterie do notebooku acer, mohlo by se vám stát, že stará baterie definitivně selže a vy nebudete mít k dispozici novou a zůstanete úplně bez počítače. Přitom vás budou zoufale trápit blížící se termíny, kdy musíte odevzdat svoji práci. Snažte se této situaci pokud možno předejít. Jak? Je to poměrně jednoduché. Věnujte průběhu nabíjení pozornost. Pokud během něj nastávají nezvyklé situace, třeba se vám objeví na obrazovce nečekané hlášení spojené s nabíjením, z ničeho nic třeba dojde k přerušení nabíjení, nebo nabitá baterie vydrží stále menší a menší dobu, je na čase něco podniknout.


13.6.2017

Doporučené odkazy

SMOLA Josef ING. ARCH. - autorizovaný architekt
Dlouhodobě se věnuje problematice bydlení, individuálním návrhům domů, včetně tvorby interiérů a ...
SLAVONA - tradiční český výrobce oken a dveří
Tradiční český výrobce dřevěných oken a dveří , zaměřuje se na výrobu eurooken pro ...
Knauf Praha, s. r. o.
Společnost Knauf Praha, s. r. o., působí na českém trhu v oblasti výroby a prodeje ...

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy