Ateliérová okna prosvětlí Vaše podkroví

V historických centrech měst se poslední dobou setkáváme se značným nárůstem půdních rekonstrukcí. Původní půdní prostory nebyly pro účely bydlení plánovány, nejsou tedy řádně prosvětleny.

Tuto problematiku řeší památkáři požadavkem na ateliérová okna rozdělená do několika polí podle celkové velikosti. Takové prosklení nabízí komfortní prosvětlení interiéru podkrovních prostor a panoramatický výhled.

Ateliérová okna českého výrobce Kubeso splňují požadavky památkových úřadů pro památkově chráněné objekty. Hlavním požadavkem je subtilnost rámů a členění prosklené plochy do jednotlivých sekcí.

Ateliérová okna Kubeso jsou řešena jako sestava kyvných a fixních křídel, kdy mezi jednotlivými sekcemi není krokev. Sestava tak působí štíhlým dojmem. Hlavní předností je zavírání jednotlivých okenních křídel ve svislých řadách do sebe. Tímto jedinečným zavíráním křídel odpadá příčné dělení rámů a průhled oknem není ničím rušen.

Kyvně otvíravá křídla lze plynule polohovat a pro snadnou údržbu přetočit o 170˚. Ateliérová okna jsou vyráběna zakázkově. Absence krokví je řešena trámovou výměnou, sestava je samonosná. Venkovní oplechování oken je dle požadavků prováděno v hliníku, mědi nebo titanzinku tak, aby co nejlépe korespondovalo s původními materiály střechy.

Firma Kubeso používá při výrobě ateliérových oken kvalitní dřevo z borovice, které je opatřeno dvěma vrstvami lazurovacího laku s UV filtrem v libovolném odstínu. Okna jsou dle požadavků zákazníka dodávána s izolačními dvojskly, se systémem Heat Mirror, se skly protihlukovými a samočisticími. Prosvětlení místnosti velkoplošným ateliérovým oknem bezesporu rozšiřuje obytný prostor a přispívá ke zvýšení „světelné pohody".

KUBESO - český výrobce střešních a ateliérových oken


4.12.2009

Doporučené odkazy

SLAVONA - tradiční český výrobce oken a dveří
Tradiční český výrobce dřevěných oken a dveří , zaměřuje se na výrobu eurooken pro ...

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

mibe1004
13.6.2010
atelierové okná sú pekné no neviem si to predstaviť v zime, keď na ne naprší mnoho snehu
Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy